Bescherm je matras

Je staat er versteld van wat voor vocht je verliest tijdens het slapen, maar ook vuil en bacteriën kunnen je matras bevuilen. Het idee dat je altijd op een lekker fris en schoon matras ligt geeft je al een comfortabeler gevoel, met een matrasbeschermer zorg je ervoor dat je matras altijd fris en schoon is en blijft. Omdat de beschermer de onder en bovenzijde beschermt, krijgen vocht en vuil geen kans meer op je matras. De beschermer is afritsbaar en eenvoudig te wassen in de wasmachine.

matrasbeschermer

Hoeslaken als bescherming

Naast een matrasbeschermer is er ook een molton hoeslaken, het verschil met een beschermer is dat een hoeslaken alleen de bovenkant van je matras beschermt. In verschillende materialen is het hoeslaken verkrijgbaar, een molton laken is erg comfortabel en is sterk absorberend. Niet voor niets worden deze hoeslakens veel gebruikt bij kinderen die nog niet helemaal zindelijk zijn. Zo kunnen zij toch met een comfortabel gevoel in bed liggen en niet op een nat matras, ook een molton was je simpel in de wasmachine.

Levensduur van je matras

Wil je langer plezier hebben van je matras, dan is een waterdichte matrasbeschermer een goed idee om te gebruiken. Omdat je voorkomt dat vocht en vuil in het matras trekken, verleng je de levensduur van je matras. Vaak worden deze matrassen gebruikt bij incontinentie, gebeurd er een ongelukje tijdens de nacht dan is niet direct je matras nat. Een beschermer voor je matras heeft tegenwoordig hetzelfde comfort als een normaal hoeslaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *