Breng gezelligheid in huis met deze 4 tips!

Zeker nu het zomer begint te worden, ben je toch liever buiten de deur. Maar om dan in een kille woonkamer terecht te komen na een heerlijke warme dag buiten is toch een beetje thuiskomen van een koude kermis. Zorg daarom altijd dat het op z’n minst een béétje gezellig is in huis. Ben je benieuwd hoe je dat kunt realiseren? Lees dan snel verder want in dit blog staan vijf geweldige tips uitgelicht die jou hierbij gaan helpen!

Tip 1: werk met een warm kleurenpalet

De eerste tip in de blog is: werk met warm kleuren. Denk hierbij aan aardetinten zoals roestbruin, rood of paarsrood. Maar ook verschillende kleurnuances binnen beige of oranje kunnen het ontzetten goed doen. Speel hier dus vooral een beetje mee! Is jouw lievelingskleur blauw, en laat je dat het liefste terugkomen in de woonkamer? Wees niet getreurd, je kan er altijd voor kiezen om kleine accessoires in blauwtinten neer te zetten of in het interieur op te nemen.

Tip 2: zorg voor letterlijke warmte in huis

Misschien zit je er in de zomer niet per se op te wachten, maar één of meerdere gaskachels in huis hebben kan al gauw voor een verwarmend gevoeld zorgen bij jou en jouw gasten. Alleen het idee al van een behaaglijk haardvuurtje maakt je al een beetje warm van binnen, toch? Bovendien hoef je niet meerdere gaskachels ín huis te plaatsen. Je kan ze namelijk ook eenvoudig buiten laten monteren zodat je nog langer kunt nagenieten van heerlijke zomeravonden.

Tip 3: koop sfeerverlichting

En gebruik dan vooral ook warm licht. Wanneer je kiest voor koel licht, kan je alsnog het gevoel creëren dat de ruimte koud aanvoelt. En dit is natuurlijk iets wat je wil voorkomen wanneer je sfeerverlichting koopt.

Als je niet helemaal thuis bent in het aanschaffen van verlichting, kan je ook altijd kiezen voor een elektrische haard. Deze geeft naast licht, ook nog eens warmte af. Deze twee gegevens maken het nog aantrekkelijker om elektrische haarden te kopen, toch?

Tip 4: geef de ruimte een persoonlijke touch

Het is per slot van rekening jouw huis. Daar wil je lekker thuiskomen! Om daarvoor te zorgen is het misschien een goed idee om wat persoonlijke dingen te plaatsen rond de kamer. Denk aan kleine beeldjes in de vensterbank die je hebt meegenomen van een verre vakantie, of hang een mooie portetreeks aan de muur. Op deze manier zorg je eenvoudig en snel voor een persoonlijk tintje in huis, wat ook een warmer gevoel geeft. Probeer het eens zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *