City trip naar Antwerpen gepland?

Heb je altijd al eens Antwerpen willen bezoeken? Het is qua inwonertal de grootste gemeente van België. Na Rotterdam is het de grootste haven van Europa. Er zijn veel bezienswaardigheden, waardoor de stad veel mensen aantrekt. Antwerpen heeft drie soorten erfgoed, namelijk burgerlijk erfgoed, religieus erfgoed en handelserfgoed. De stad kent ook een groot aantal musea. 

Musea Antwerpen bezoeken?

Ben je benieuwd naar musea in Antwerpen en wil je deze graag bezoeken? Er is een ruime selectie om uit te kiezen. Wanneer je musea in Antwerpen wil bezoeken, moet je er wel rekening mee houden dat de meeste musea gesloten zijn op maandag, evenals tijdens de feestdagen. Een andere tip is om een Antwerp City Card aan te schaffen. Met zo’n pas krijg je 48 uur lang onbeperkte toegang tot musea Antwerpen. Hieronder benoemen we een aantal bekende musea.

Red Star Line Museum

Dit museum draait om Antwerpen in de tijd van de Red Star Line toen er migranten arriveerden in Antwerpen vanuit heel Oost-Europa. Er worden onder andere persoonlijke verhalen van landverhuizers in de twintigste eeuw gedeeld. Een van de doelen van het museum is om haar bezoekers aan te zetten tot reflectie en dialoog over migratie. 

Rubenshuis

Rubens was een veelzijdige kunstenaar. Hij sprak veel talen, verzamelde en creëerde kunst en ontwierp zijn eigen huis. Daarnaast was hij erg geïnteresseerd in wetenschap. Er is een vaste collectie te bewonderen, maar er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen. Daarnaast kun je in de tuin een reconstructie vinden van de tuin van ‘Stap in Rubens’ tijd.

Museum aan de Stroom

Het Museum aan de Stroom (MAS) is een pakhuis in het midden van de wijk Het Eilandje. Het bestaat uit een wandelboulevard met glaspartijen. Op elke verdieping kan je een nieuw verhaal over Antwerpen en de haven ontdekken terwijl je geniet van een prachtig zicht over de stad.

Gidsenwandelingen Antwerpen

Er is zo veel in Antwerpen te zien dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Er zijn mogelijkheden om diverse gidsenwandelingen in Antwerpen te boeken. In zo’n wandeling ga je samen met een gids Antwerpen beleven. Tijdens gidsenwandelingen in Antwerpen wandel je door verschillende straatjes van het centrum heen. De gids vertelt je ondertussen van alles over de stad, over vroeger en over nu. Je wandelt bijvoorbeeld door de oude stad en neemt een kijkje bij het Vleeshuis. 

Er zijn allerlei soorten gidsenwandelingen Antwerpen, dus je kunt er eentje uitzoeken die past bij wat jij graag van de stad wil zien en erover wil leren. Wanneer je een aantal dagen in Antwerpen verblijft, kun je meerdere gidsenwandelingen volgen. En waarom niet enkele gidsenwandelingen combineren met de stad zelf te ontdekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *