De beste 5 festivals van België

Het zit er dit jaar niet zo in maar we hopen natuurlijk allemaal dat volgend jaar de festivals die dit jaar zijn afgelast weer georganiseerd kunnen gaan worden. We hebben net als Nederland in België ook een fantastisch aanbod aan grote festivals waar de beste muzikanten en dj’s ter wereld optreden. Maar welke festivals bieden wat voor muziek? Voor de beginnende festivalganger bespreken we in dit artikel de leukste festivals van België.

1. Rock Werchter

Zoals de naam al aangeeft is Rock Werchter een festival waar voornamelijk de beste rockbands ter wereld komen optreden. Maar in de afgelopen jaren zie je ook meer hiphop optredens en artiesten uit andere genres. De originele line-up van 2020 was onder andere Pearl Jam, System Of A Down, The Strokes e nook Kendrick Lamar. Het festival heft ook een van de leukste festivalterreinen en een aanrader is ‘The Slope’ waar je heerlijk kunt ontspannen.

2. Pukkelpop

Waar ze in Nederland Lowlands hebben, hebben de Belgen Pukkelpop. Het is een festival met meerdere podia en heeft dan ook een gevarieerde line-up. Het is een festival dat voornamelijk een jong publiek trekt maar ook als je een festival-veteraan bent kun je je er fantastisch vermaken.

3. Graspop

Voor de echte rocker is er graspop. Dit festival is absoluut een paradijs voor fans van rock en metal. Je vindt er bands zoals Iron Maiden, Alter Bridge, Mercyful Fate, Mastodon, Airborne enzovoorts. Op dit festival kun je genieten van gierende gitaren, dubbele bass en snoeiharde vocalen. Grappig genoeg heeft dit heftige festival een hele gemoedelijke en relaxte sfeer.

4. Tomorrowland

Dit is niet alleen een van de grootste festivals van België en Nederland, dit is een van de grootste festivals ter wereld. Wereldsterren zoals Martin Garrix, Armin van Buuren, Marshmello en Dimitri Vegas treden hier op. Tomorrowland heeft daarnaast een magische en sprookjesachtige beleving. In de afgelopen jaren werd de ticket in een kleine schatkist thuisbezorgd. Je zult op dit festival vuurwerk, lasershows en circusacts zien.

5. Suikerrock

Een iets minder druk, maar supergezellig festival voor jong en oud. Suikerrock is een festival dat plaatsvindt in een stadscentrum en het heeft een 3-daags programma met een rock-dag, pop-dag en familiedag. Je kunt overdag beginnen met een glas lekkere limonade en een zoete wafel en in de avond overgaan op een biertje.

Feest bewust

Natuurlijk hoort bij al deze festivals ook wel een drankje. Maar pas op dat je voorzichtig bent met te veel drinken, zeker aangezien je op festivals ook vaak sneller uitdroogt door hitte en dansen. Als je merkt dat je te vaak te veel drinkt zoek dan een behandeling alcoholverslaving. Een festival moet bovenal een fantastisch feest zijn waar je geniet van de fantastische muziek samen met vrienden en geliefden.