De drie mooiste plekken in Indonesië en Maleisië

Twee van de mooiste landen in het zuidoosten van Azië zijn Maleisië en Indonesië. Die laatste bestaat uit 16.065 eilanden vol schoonheid en weelderige natuur. Maar wat zijn nu de echte pareltjes in Indonesië en Maleisië?

De Kleine Sunda Eilanden

Deze wonderlijke plek bestaat uit Bali, Flores, Lombok en Komodo en enkele kleinere eilandjes zoals Sumba. De Kleine en Grote Sunda-eilanden vormen samen de Sunda-eilanden, die samen de belangrijkste eilanden van Indonesië vormen. Bij de Grote vind je de bekende eilanden zoals Java en Borneo. Maar stiekem gaat onze voorkeur uit naar de Kleine Sunda eilanden. Waarom? Je kan het echte authentieke Indonesië bezoeken op eilandjes zoals Sumba waar je traditionele dorpen kan bezoeken. De Komodo-archipel (en Rinca) is een andere erg unieke plek in Indonesië: je vindt er de reusachtige Komodovaranen die wel 3 meter lang kunnen worden en met uitsterven zijn bedreigd. Zorg dus dat je tijdens je rondreis in Indonesië zeker eens een boot huurt om de wonderlijke varanen te spotten.

 

De onbetreden paden in Bali

Bali is natuurlijk the place to be als je in Indonesië bent. Volgens ons ligt de magie van Bali, of het Godeneiland zoals het wel genoemd wordt, in de minder toeristische plekjes zoals de rijstvelden van Blayu en Blimbing en het hooggelegen dorpje, Munduk. Munduk ligt boven de tweelingmeren Tamblingan en Bayun, en omdat het er wat koeler is, kan je genieten van de geuren en kleuren van alle planten die er gekweekt worden zoals kruidnagel en kerststerren. Natuurlijk is het ook de perfecte plaats om te bezinnen in de oorverdovende stilte. Onze laatste favoriet is het surfstrandje, Balangan. Geniet van de zalige rust, het heldere water en de lokale cafeetjes zonder ook maar één toerist in de buurt.

Wilde natuur in Borneo

Een prachtige rondreis in Maleisië is de ongerepte natuur in Borneo ontdekken. Borneo is een gigantisch eiland (het op twee na grootste eiland ter wereld) waarvan het Noorden behoort tot Maleisië en het Zuidelijke deel tot Indonesië. Onze tip is om de twee gebieden in Maleisisch Borneo, Sarawak en het Oostelijke Sabah, te ontdekken. Hier vind je meerdere nationale parken en wildreservaten, zoals het prachtige Bako National Park. Een boottocht van Sandakan naar Sukau is ook een unieke kans om veel wilde dieren te spotten zoals neusapen, ijsvogels, neushoornvogels en misschien zelfs dwergolifanten.

Kleine tip: in Indonesië en Maleisië zijn er nog zoveel meer pareltjes te ontdekken, dus vraag je gids of reismaatschappij altijd voor hun favoriete plekje! Je lijstje zal steeds langer en langer worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *