Je tuin voorbereiden op het voorjaar

Het voorjaar komt er alweer bijna aan. De avonden worden langer en je kan weer langer in je tuin gaan zitten. Maar voor het zover is, kan je alvast wat voorbereidingen treffen. Als je optimaal wilt genieten dan is het slim om alvast te denken wat je met je tuin wilt doen en hoeveel er gedaan moet worden. In deze blog geven we je een aantal tips die je mee kan nemen in tijdens de voorbereidingen in het voorjaar!

Maak een plan

Door een plan te maken voor je tuin kan je verschillende ideeën op doen. Ga opzoek naar inspiratie via bijvoorbeeld Pinterest of kijk om je heen bij vrienden en familie. Er zijn altijd leuke ideeën te verzamelen. Wanneer je wat ideeën verzameld hebt, is het tijd om een plannetje te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een moodboard te maken.

Verlichting zorgt voor sfeer

Met verlichting kan je ontzettend veel sfeer in je tuin creëren. Je kan bijvoorbeeld spotjes maken op je terras, of fakkellampjes in de tuin neerzetten. Je kan het zelf aanpakken of een volledig lichtplant op maat laten maken. Het is goed om te denken waar je licht nodig hebt in de tuin. Wij raden altijd aan om led tuinverlichting te nemen. Hiermee bespaar je energie en deze lampen gaan lang mee waardoor je ze niet vaak hoeft te vervangen. Daarnaast heb je altijd goed zicht en kom je niet voor verrassingen te staan.

Nieuw interieur kopen of maken

Wanneer je nieuw buiteninterieur nodig hebt, heb je twee mogelijkheden. De laatste jaren kom je vaak DIY projecten tegen voor in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een loungebank die je zelf in elkaar kan zetten met bijvoorbeeld steigerhout. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon je eigen interieur kopen. Denk hierbij altijd goed na over wat voor soort interieur je wilt, en probeer het te matchen met het huis waarin je woont. Veel mensen zien huis en tuin los van elkaar, terwijl je dit juist mooi kan matchen.

Gebruikmaken van groen

Door veel groen te gebruiken in je tuin creëer je een echt buitengevoel. Groen brengt ook leven in je tuin, zowel letterlijk als figuurlijk. Denk aan verschillende planten, struiken of zelf een gazonnetje. Daarnaast kan je ook je eigen moestuintje maken waarin je je eigen groenten verbouwd. Door verschillende planten, bloemen en struiken toe te voegen komen hier in de zomer ook vaak mooie beesten op af, zoals vlinders en vogeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *