Klimop kopen is een snelle, goedkope oplossing

Veel mensen die voor het eerst een tuin gaan inrichten willen maar één ding: zo snel mogelijk zoveel mogelijk groen. Dan is klimop kopen wel een heel goede optie. Klimop is een klimplant die het hele jaar door groen is en die beschutting biedt aan vogels, egels en insecten. Je kunt klimop kopen als klimplant, bijvoorbeeld voor meer privacy in je tuin, maar klimop is ook een prima bodembedekker. Door de dichte groei van de klimop krijgt onkruid geen kans. Een nadeel van klimop kan zijn dat het ontzettend snel groeit. Het is dus zaak om je klimop goed in de gaten en binnen de perken te houden. Met een scherpe snoeischaar kom je dan al een heel eind.

Klimop kopen doe je online

Je hoeft niet naar de winkel om klimop aan te schaffen. Je kunt klimop gewoon online bestellen. De planten worden dan al snel bij je thuis bezorgd. Kies je voor klimop, dan kies je voor groen. Toch is niet alle klimop hetzelfde. Er zijn verschillende soorten klimop te ontdekken. Verschillende kleuren blad en verschillende groeisnelheden. Je kunt de verschillende soorten klimop goed met elkaar combineren voor een mooie tuin. Ook een groenblijvende klimplant met bloemen kan mooi gecombineerd worden met klimop.

Maak van je tuin een paradijs voor vogels

Om te beginnen zorg je er dan natuurlijk voor dat je tuin niet volledig betegeld is. Dat is niet alleen beter voor de vogels, maar ook voor het milieu in het algemeen. Door veel groen in de tuin te plaatsen, zorg je voor een goede regenwaterafvoer. Je zorgt er op die manier ook voor dat insecten een plekje vinden om te kunnen leven. En op die insecten komen weer vogels en egels af. Ook in een stadstuin. Natuurlijk leg je een mooi terras aan, maar als je slim bent, zorg je dan wel voor een mooie pergola met daarin een groenblijvende klimplant. Ook klimop kopen voor in de pergola is een goed idee.

Hoe zit het met mijn privacy?

Je ziet steeds meer dat mensen zich "opsluiten" in hun tuin. Ze kiezen voor hoge schuttingen en schilderen deze het liefst zwart. Dat staat misschien mooi en het werkt prima op het gebied van privacy, maar voor het groen in de buurt is het niet een echte oplossing. Kies ervoor om schuttingdelen af te wisselen met een trellis waar je mooie klimplanten tegenaan laat groeien. Als je kiest voor klimop, dan heb je al in een redelijk korte tijd volledige privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *