Leuke cadeau ideeën voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan en daarmee komt ook de periode van cadeautjes geven ons tegemoet. Vooral de kinderen kijken uit naar deze periode. Het cadeautjes zoeken voor onze familie en vrienden resulteert bij mij altijd in een doolhof. Dit jaar ben ik van plan het anders aan te pakken en ga ik georganiseerd aan de slag. Ik ga lijstjes maken met mogelijke cadeautjes, zodat ik niet in de winkel sta zonder enig flauw benul en vervolgens alleen maar impulsaankopen doe. In deze blog beschrijf ik de mogelijke cadeau-lijstjes die ik heb gemaakt.

Kinderen

De kinderen zijn eerlijk gezegd de makkelijkste categorie bij het bedenken van cadeaus. Simpelweg omdat er zoveel opties zijn en omdat kinderen altijd alles leuk vinden. Heb je een kind dat erg actief is? Geef dan een springtouw, een voetbal, een trampoline, een skippy bal of een set walkie talkies. Is jouw kind heel creatief, koop dan een tekenboek, strijkkralen, krijtjes of een puzzel. Is je kind een echte bouwer? Kies dan voor lego of een puzzel wereldbol. Ook cadeaus die met een favoriet sprookje of een specifieke film te maken hebben, worden altijd erg leuk gevonden door kinderen. De opties zijn oneindig.

Mannen

Voor mannen zijn de keuzes voor cadeaus meestal iets meer gelimiteerd dan bij kinderen. Dit komt simpelweg doordat mannen vaak vinden dat er een bepaald nut moet zijn bij een cadeau. Heren kleding wordt vaak wel nuttig gevonden. Voorbeelden zijn een bermuda, een zwembroek, een paar leren schoenen of een mooi overhemd. Ook de ondergoed mannen, riemen en sokken zijn altijd nuttige cadeaus. Daarnaast wordt een lekker luchtje ook vaak gewaardeerd. Bij een luchtje is het echter ingewikkelder, doordat je iemands voorkeur moet kennen.

Vrouwen

Het kopen van cadeaus voor vrouwen vind ik vaak iets makkelijker dan voor de mannen. Bij de meeste vrouwen hoeft het niet altijd een nuttig cadeau te zijn, maar kan het ook gewoon heel lief of leuk zijn. Standaard cadeaus voor vrouwen zijn parfum, make-up, tegoedbonnen, douche-pakketten en portemonnees. Als je een persoonlijker cadeau wilt kan je ervoor kiezen om een mooie foto te laten printen op doek. Ook een activiteit samen, zoals een bezoek aan de bios, een weekendje naar Parijs of een bepaalde workshop wordt vaak gewaardeerd. Als je een persoonlijk nuttig cadeau wilt geven is het vaak goed om te bedenken wat de hobby’s zijn van die persoon. Vindt ze het leuk om te bakken? Geef dan bijvoorbeeld een tulbandvorm. Houdt ze van lezen? Koop dan een boek met goede recencies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *