Lichtkoepels: dé manier om je huis lichter te maken

Wanneer je op woningjacht bent en je bent huizen aan het bezichtigen, dan heb je vele dingen om op te letten. Natuurlijk kijk je naar de staat van belangrijke zaken als de keuken en de badkamer. Ook zijn de hoeveelheid kamer, de tuin en de buurt van essentieel belang. Met zo veel aandachtspunten zou je een van de belangrijkste misschien nog vergeten: de lichtinval. Want ja, zeker over de langere termijn is het van onmiskenbaar belang dat je een woning hebt waarin sprake is van voldoende inval van zonlicht. Natuurlijk licht heeft namelijk een rechtstreekse invloed op de gezondheid en de gemoedstoestand van mensen. Mocht een woning een plat dak hebben, dan kun je wel zelf voor deze lichtinval zorgen. Dat doe je door bijvoorbeeld een lichtkoepel van licht-koepels.be in dit platte dak te plaatsen. Een effectievere manier om meer zonlicht in huis te halen bestaat simpelweg niet.

Licht-koepels.be

Welke soorten losse lichtkoepels zijn er?

Lichtkoepels zijn er in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Wanneer we het hebben over losse lichtkoepels, dan zijn de volgende vormen te onderscheiden:

• Ronde lichtkoepels

• Vierkante lichtkoepels

• Rechthoekige lichtkoepels

• Piramidevormige lichtkoepels

Licht-koepels.be

In de meeste gevallen betreffen deze vormen alleen de omtrek. De werking van de lichtkoepel wordt daardoor niet wezenlijk beïnvloed. De bovenkant van de koepel is namelijk meestal bolvormig. Wanneer deze bovenkant bolvormig is, wordt er namelijk voor gezorgd dat het invallende licht op een gelijkmatige manier wordt verdeeld over de ruimte onder de koepel.