Medi-lid Anna Bis getuigt na politiebezoek

Medi-lid Anna Bis getuigt na politiebezoek

Bijwerking van cannabismedicijn:
Politie bij Parkinson-patiënte Anna Bis

 

Ons medi-lid Anna (70-plus) kreeg dit jaar politiebezoek. Ze werd slachtoffer van de Belgische war-on-drugs. Anna had de moed om hierover anoniem te getuigen op RollingStoned en onze website. Anna’s relaas zou alle cannabisconsumenten moeten inspireren om op de een of andere manier uit de kast te komen.

Hier lees je het verhaal van Anna.

Uit onderzoek blijkt dat 14% van de Vlaamse bevolking ooit cannabis consumeerde, 3,5% in het laatste jaar en 2% in de laatste maand [Vlaamse cijfers 15 – 64 jarigen].

 

In België gaat het dan om minstens een miljoen burgers die ooit cannabis consumeerden, met minstens 250.000 in het laatste jaar en minstens 150.000 huidige cannabisconsumenten [Berekening op basis van 6.919.768 Belgen tussen 18 – 64 jaar]. De cijfers dateren uit 2013 én zijn een onderschatting, omdat 65-plussers zoals Anna, niet meegerekend zijn.

Het kan niet blijven duren, dat een overheid over de jaren heen miljoenen burgers wijsmaakt dat ze ‘crimineel gedrag’ vertonen.

Zouden niet alle cannabisconsumenten moeten kunnen uitkomen voor hun liefde voor de plant en toch gelijke kansen verdienen i.p.v. ‘stigmatisering’?

Trekt Uw Plant vzw en Mambo Social Club vzw roepen op tot een dringende, wettelijke regulering van cannabis in België. Ze pleiten, in een Blauwdruk.pdf aan de beleidsmakers, voor de regulering van thuisteelt en Cannabis Social Clubs en bescherming van de medicinale cannabisconsument.