Proces tegen Mambo voorlopig in de ijskast

9 september 2014

De burgerlijke procedure vanwege het parket in Hasselt tegen de Mambo of Cannabis Social Club is dinsdag op verzoek van parket en verdediging naar de rol verwezen. Er komt immers nog een correctionele procedure inzake de cannabisteelt en de partijen willen eerst de uitkomst van deze strafzaak afwachten alvorens zich verder te buigen over de vzw Mambo Social Club in Hasselt. Het parket vraagt de ontbinding van de vzw.

“Het is een logische gang van zaken om eerst het resultaat te kennen van het strafrechterlijke luik. De procureur liet dinsdag verstaan dat het strafdossier in een eindfase zit en snel voor de rechtbank zal worden gebracht. Er is echter nog geen datum vastgesteld. Bij de Hasseltse Cannabis Social Club is het wel uniek dat het parket de ontbinding van de vzw vraagt”, vertelde dinsdag Tom Goossens, raadsman van Michel Degens, de voorzitter van de Mambo Social Club.

Michel Degens kreeg dinsdag in de Hasseltse rechtbank steun van een vijftiental mensen. “We hopen dat er ook in Hasselt een drugsvrede zal heersen, net als in onder meer Uruguay. We wachten nu het verdere verloop van de processen af”, aldus Degens, die de mensen bedankte voor hun steun in de rechtszaal.

Degens was in december 2013 door politie Hazodi onderschept met de opbrengst van de cannabisteelt van de club, die voor elk lid een plant teelt. Het ging in totaal om 1.100 gram wiet.

De Mambo Social Club is naar eigen zeggen een legaal alternatief voor de cannabisteelt in het criminele circuit. Er bestaan nog Cannabis Social Clubs in Antwerpen, Luik, Andenne en Namen.