Cannabis Soorten

Op het wereldwijde web kan je op heel veel verschillende sites terecht om de meest gekke namen van cannabissoorten te ontdekken.
Ze worden als het ware steeds gekker en uitgebreider, maar ongeacht de naam van de plant, onderscheiden we voor cannabis drie types: (bron: Wikipedia.nl)

  • Cannabis sativa komt oorspronkelijk uit warme streken en kan onder ideale omstandigheden wel 6 meter hoog worden, heeft lange, dunne bladeren en bevat vooral Tetrahydrocannabinol of THC, dit zorgt al naargelang de soort voor een “high” of een “stoned” gevoel bij gebruik. Het heeft veel licht nodig en heeft een lange bloeiperiode. Deze soort wordt ook gebruikt voor vezelproductie. De waarde van THC ligt in de vrouwelijke plant hoger dan in de mannelijke plant.
  • Cannabis indica komt van oorsprong uit het Hindoekoesj-gebergte in Afghanistan en is een stevige plant die goed tegen ziekten en schimmels kan. De plant kan gemakkelijk groeien in koudere streken. Hij bevat naast THC meer cannabidiol (CBD), wat zorgt voor een vermoeiender gevoel na gebruik. Deze plant heeft een dikkere bladvinger dan zijn familie.
  • Cannabis ruderalis groeit in het wild in delen van Oost-Europa en Rusland en wordt gekenmerkt door een vroege bloeiperiode, die bij sommige planten onafhankelijk is van de fotoperiode. De plant wordt niet zo groot, tot 1,5 meter, en groeit meer in struikvorm.

Tegenwoordig zijn de meeste soorten echter kruisingen, waardoor je vaker een soort tegenkomt die ‘overwegend sativa’ is, of ‘overwegend indica’, de ‘pure’ soorten verdwijnen (vooral doordat de planten blijven evolueren).

Om onze leden zoveel mogelijk correcte informatie te kunnen geven omtrent de plantjes die zij consumeren, trachten wij steeds om relevante informatie samen te stellen in een bijsluiter. Hierop kunnen de leden nalezen over de soort, welke genetica ze heeft, welke kenmerken en eventueel welke werking. We baseren ons hiervoor op informatie van de plantenverzorgers, de online databank van Leafly, alsook feedback van leden.
Hierdoor kunnen onze leden een bewuste keuze maken van welke soorten het meest geschikt zijn, op maat van hun persoonlijke consumptiegedrag.

nota: bijsluiters op deze pagina zijn louter informatief naar de verscheidenheid in soorten en hun uiteenlopende kenmerken, ze bieden een kijk op soorten die in het verleden door onze leden geconsumeerd werden, in geen geval zijn ze een indicatie van beschikbaarheid of aanbod.

White Russian Think Different Super Skunk Sour Diesel Purple Haze Pineapple Kush Northern Lights CBD-Skunk Haze CBD-Critical Mass Super Lemon Haze Lemon Skunk Jack Herer Critical Kush Bubblegum Blueberry AK-47 White Widow Vanilla Kush Supreme Lemon Special Queen Skunk XL Royal Moby Money Bush Madberry Lemon Kush KUSH 99 Hollands Hope Crystal Queen Critical Big Bang Amnesia Gold Afghani