Tips voor verstandig gebruik

TIPS VOOR VERSTANDIG GEBRUIK

Het gebruik van cannabis (hasj en wiet) is in veel culturen al eeuwenlang bekend. Net als bij andere genotsmiddelen kan cannabis op een verkeerde manier gebruikt worden. Vandaar deze tips voor verstandig gebruik :

Een ervaren gebruiker voelt precies aan wanneer hij genoeg heeft. Hij kan dan stoppen. Als je voor het eerst blowt weet je nog niet goed wat je kunt hebben of hoe je reageert. Begin altijd met een lichte soort.

Bij roken van cannabis komen stoffen vrij (teer en koolmonoxide) die schadelijk zijn voor de gezondheid. Wees wise: Vaporise! (Vraag TUP naar de mogelijkheden van een groepsaankoop van een vaporiser)

Cannabis valt soms slecht. Je voelt je dan ziek of angstig. Zoek een rustige plek op en eet of drink iets zoets, bijvoorbeeld sinaasappelsap of een reep chocolade. Raak niet in paniek. Na een uur is het ergste voorbij.

Door cannabis verandert je concentratievermogen. Gebruik daarom niet op school, op je werk, of in het verkeer.

Als je medicijnen slikt en je wilt cannabis consumeren, raadpleeg dan eerst een arts. Gebruik nooit wanneer je zwanger bent.

Als je elke dag blowt, probeer dan af en toe eens een paar dagen niet te blowen. Gebruik cannabis voor je plezier, niet om problemen op te lossen.

Mocht je gezondheids- of andere problemen ondervinden naar aanleiding van het gebruik van cannabis, schroom niet erover te praten met mensen in je omgeving of met je huisarts. Hij/zij is vanwege een beroepscode verplicht tot geheimhouding van alles wat tussen jullie wordt besproken. Ook kun je altijd contact opnemen met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (vad@vad.be / 02 423 03 33). Of met TUP. Er zijn ook mensen binnen de vzw die je wellicht verder kunnen helpen.

Stel je zelf regelmatig de vragen: Waarom consumeer ik cannabis? Welke effecten zoek ik? Consumeer ik op een gezonde manier?

.

Voor meer gedetailleerde informatie over cannabis:

www.cannabis-med.orgwww.cannaclopedia.bewww.seedfinder.euwww.leafly.com