Waarom wordt huren in Rotterdam steeds populairder?

Rotterdam; de havenstad van ons land. Na onze hoofdstad de stad met de meeste inwoners. Een gemeente die meer dan 650.000 mensen telt. Rotterdam is een stad die bekend staat om zijn architectuur. De kunstzinnige gebouwen en kunstbeelden staan verspreid over de gehele stad. Buiten toeristen reizen steeds meer studenten en starters af naar de stad om hun leven op te bouwen. Door de centrale ligging in de randstad is het een populaire stad om bijvoorbeeld een huis te huren. Maar wat zijn de voordelen van Rotterdam, en waarom wordt het steeds populairder? In deze blog lees je het! 

Rotterdam is de stad van Nederland 

De meeste Nederlanders zullen niet meteen denken aan Rotterdam; de stad van Nederland. Volgens de New York Times is dit dus zeker wel het geval. De stad staat namelijk in de top 52 van plekken die je bezocht ‘moet’ hebben. Bovendien staat de stad zelfs in de Rough Guide met de top 10 steden die je bezocht moet hebben.  

Goedkoop 

Ondanks dat de stad steeds meer populariteit genereert voor studenten, toeristen en starters zijn de huurprijzen relatief laag. Zeker als je dit vergelijkt met steden zoals Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Huren in Rotterdam wordt steeds populairder. Maar hoe moeilijk is het om een appartement huren Rotterdam? Voor een oplossing voor deze vraag is het raadzaam huurplatformen te bezoeken, waar je gericht op zoek kunt gaan naar een woning, appartement of studio. Bovendien kunnen verhuurders ook hun aanbod hierop plaatsen, waardoor je altijd op de hoogte bent van de nieuwste woonruimtes.  

De havenstad  

Als je over Rotterdam praat dan praat je over de haven. Sterker nog, tussen 1962 en 2004 was Rotterdam zelfs de grootste havenstad ter wereld. Geen wonder dat deze stad veel mensen trekt. De stad biedt namelijk aan meer dan 280.000 mensen werkgelegenheid. Een leuke manier om kennis te maken met de havenstad is met een haven boottocht. Zo bezoek je in een 75 minuten durende rondvaart de haven met uitgebreide uitleg. 

De architectuur 

Ook de Euromast is een grote eyecatcher van de stad. De Euromast is een 185 meter hoge toren waar je over de gehele stad kunt kijken. Bovendien is dit de grootste toren van Nederland. Naast dit bouwwerk is de markthal een opvallend gebouw in het centrum van de stad. Sinds het najaar van 2014 is dit één van de grootste en mooiste markthal in Europa.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *