Zin in een uitdagend kopje Italiaanse koffie?

Drink je al jaren dezelfde kop koffie ‘s morgens en vind je dat het tijd is voor een nieuwe en bovenal uitdagende smaak? Dan hebben we één adres voor jou: de Italianen! Want wie kan er een lekkerder kopje koffie zetten dan hen? We vertellen je daarom graag alles over onze twee favoriete Italiaanse koffiemerken: illy en Segafredo.

Illy

Wereldwijd zijn er heel wat illy koffieproducten. Het merk is erg gekend en laat geen enkel marktsegment op de aardbol onbedekt. Met hun espressokoffie in poedervorm kan je een unieke en lekkere espresso bereiden. De koffie is gekenmerkt door een hazelnootkleurige crème met lichte donkerbruine nuances. Het aroma doet denken aan chocolade, honing en zelfs karamel. De smaak is fluweelzacht en zoetig, terwijl er ook een eerste bittere noot in de afdronk zit. Deze espressokoffie wordt niet alleen verkocht aan bars, maar ook aan de particulier thuis en komt in de iconische luchtdichte koffiebussen van 250 of 125 gram.

Iperespresso

Iperespresso is de naam die gegeven wordt aan de exclusieve capsules die illy produceert. De capsules garanderen een intense en romige espresso, net alsof je aan een bar in Italië zit. Met deze capsules behaal je nagenoeg hetzelfde resultaat als een professionele barista, zelfs voor wie nog nooit koffie heeft gezet. De capsules worden geproduceerd met een dubbel systeem dat voorziet in een kamer voor hyperinfusie en een voor emulsie. Dat maakt deze capsule uniek en is beschermd met maar liefst 5 patenten.

Dan heb je ook nog de Uno System capsules van illy. Die zijn geschikt voor de samen met Indesit ontworpen en geproduceerde machine. Ze bieden een differentiatie van smaak met drie verschillende keuzes. Een strong roast, voor wie op zoek is naar een koffie met een sterke smaak. Een medium roast, voor liefhebbers van zoete noten. En een deca, voor wie van koffie houdt maar er ook niet te veel van kan drinken of ze gaan slapeloze nachten tegemoet.

Segafredo

Segafredo is een andere grote speler in de koffiewereld. Zij zetten in op de herkomst van hun koffie, die mede de smaak van het kopje koffie bepaalt. Denk aan landen zoals Segafredo Peru, die de smaak van koffie verrijkt met het aroma van chocolade. De Segafredo Costarica, verrijkt met fruitige aroma's. En de Segafredo Brasiliano met zijn zachte smaak, karakteristieke gouden kleur en intense aroma.

Segafredo koffie is een bijzonder gewaardeerd merk. Consumenten zijn tevreden over het romige en volle karakter. De smaak bevredigt alle tongen en de prijs/kwaliteitsverhouding is werkelijk uitstekend. Koffiefans zijn zeer tevreden over het product en velen van hen hebben, na het te hebben uitgeprobeerd, besloten het nogmaals te gebruiken en geven er de voorkeur aan boven de merken die zij vroeger hebben gekocht. Ben jij er ook zo eentje of ga je toch liever voor de chocolade geur van illy?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *