Zo maak je je tuin klaar voor de lente

De koude winter is weer achter de rug, de dagen worden weer langer en de temperaturen schieten omhoog. Dat kan maar één ding betekenen: het voorjaar komt eraan. Langzaamaan beginnen overal weer bloemetjes aan te groeien. Je tuin heeft met die lage temperaturen in de winter flink wat te verduren gehad. Daarom vergt het iets meer onderhoud in de overgang naar het volgende seizoen. Met de volgende tips maak je je tuin helemaal klaar voor de lente.

Bemesten

Na de winter zit er een heleboel rotzooi in de grond, zoals allerlei bacteriën en schimmels. Deze dingen kunnen later voor allerlei narigheid gaan zorgen bij je plantjes. Het is dus zaak om de tuin weer te voorzien van enkele voedingsstoffen. Dat doe je door de grond te bemesten. Door de grond te bemesten maak je een goede kans om allerlei ziektes bij planten te voorkomen. 

Onkruid weghalen

Voor velen zal dit niet het meest favoriete klusje zijn van het werken in de tuin, maar het is wel een van de belangrijkste. Het onkruid kan veel schade aanrichten bij je eigen planten, en dat wil je niet. Daarnaast groeit het onkruid, waardoor het dus ook voedingsstoffen uit de bodem haalt. Ook oogt het rommelig en staat het niet zo netjes. De meest efficiënte manier om het onkruid uit de tuin te halen, is door het met de hand los te trekken.

Planten snoeien

Wanneer je je planten op tijd snoeit, hebben ze de rest van het jaar de kans om weer goed in bloei te komen. Je hebt er dus het hele jaar profijt van. Het enige nadeel is dat elke plant een ander tijdstip kent om gesnoeid te worden. Als je het niet op het juiste moment doet, loop je het risico dat je de plant alleen maar schade aanricht. Wanneer je wel op het juiste moment weet te snoeien, heeft je plant de kans om de rest van het jaar te shinen in zijn mooie oude houten plantenbak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *