Zo ziet de ideale keuken eruit

Laten we voorop stellen dat de ideale indeling van een keuken per persoon verschilt. De een wil tijdens het koken graag snel bij de kruidenpotjes kunnen, terwijl een ander het essentieel vindt dat de gootsteen vlakbij het gasfornuis te vinden is. Toch kunnen we wel tips geven over wat de ideale indeling zou kunnen zijn. 

Ruimte

Om de meeste ruimte te creëren, kan je het beste kiezen voor een hoekkeuken of een keuken met kookeiland. Een kookeiland is praktisch, omdat je er van alle kanten omheen kan lopen. Als je met meerdere mensen in de keuken moet staan, is dat praktischer, omdat je elkaar minder snel in de weg loopt. Bij een keuken in een hoekvorm, heb je ook veel ruimte. 

Hoogte

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van je aanrecht en gasfornuis. Als je staat te koken, wil je niet continu voorovergebogen hoeven staan. Dat is slecht voor je rug. Aangezien je toch meerdere keren per dag je maaltijd moet bereiden, kan er op de lange termijn negatieve gevolgen zitten aan het hebben van een laag aanrecht of gasfornuis. Kijk dus goed naar je lengte en wat je een fijne hoogte vindt om mee te werken.

Gasfornuis

Wanneer je kookt, knoei je af en toe. Dat gebeurt iedereen. Het is een illusie als je denkt dat alles schoon kan blijven tijdens het koken. Daarom is het wel belangrijk om te kijken waar je je gasfornuis neer gaat zetten. Het meest handige is het als je je gasfornuis tegen de muur aan zet. Om te voorkomen dat je muur vies wordt, kan je er een glazen achterwand achter plaatsen. Deze is makkelijker schoon te maken dan de muur van de keuken zelf, omdat niet altijd overal tegels zijn geplaatst in een keuken. 

Indeling

Denk goed na over de indeling van je keukenkastjes. Als je veel met kruiden kookt, is het niet verstandig om je kruiden ver weg van je gasfornuis te bewaren. Ook heb je tijdens het koken vaak iets van bestek of een spatel nodig. Het is dus handig om dat in een la vlakbij je gasfornuis te bewaren. Op die manier kan je voor jezelf je ideale keuken samenstellen, waarin jij het makkelijkst kan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *